Testipenkissä: Motocross!

Itse en ehkä tätä ihan heti uskonut, mutta todellakin pidin motocrossista. Pääsin kokeilemaan lajia Hyvinkään moottoriradalla ja huh mitä meininkiä! Vaikka olenkin suhteellisen hyvässä kunnossa, niin kyllä jo puolen tunnin päästä alkoi mies puuskuttamaan todella kovaa. Seuraavana päivänä löytyi myös ihan uusia lihaksia ja ne kaikki olivat kipeitä…

Motocross on todella upea urheilulaji, jossa pääsee käyttämään kroppaa todella paljon. Se ei siis ole laji jossa vaan istutaan moottoripyörän kyydissä vaan siinä on kyse siitä että kropan avulla hallitaan pyörää ja helpotetaan pyörän menoa maastossa eri asentojen avulla. Todella harvoin pyörän päällä vain istutaan ja kyllä tässä lajissa saa tehdä todella valtavan työn jos aikoo maailman huipulle päästä. Toki sekin vaatii vuosien harjoittelun ja intensiivisen harjoittelun, mutta kyllä täytyy sanoa että arvostus Motocross- harrastajia ja huippuja kohtaan nousi kertaheitolla todella paljon.

Hurjaa touhua

Olin toki ajanut pienemmillä motocross-pyörillä aikaisemminkin, mutta hieman pienempiä pätkiä ja ihan vain leikkimielellä. Nyt oli kyseessä kaverin haaste, joka ei ollut ajanut kilpaa motocross-pyörillä, mutta oli toki ajanut enemmän kuin minä. Alle saimme kaksi identtistä 500 kuutioista moottoripyörää, isoja pelejä siis! Noh, sovimme ajaksi puolen tunnin ajon ja kumpi siinä ajassa olisi ehtinyt johtoon, olisi hän voittaja.

Kaikki alkoi osaltani todella hyvin, sillä alun spurtin ansiosta pääsin muutaman sekunnin johtoon. Adrenaliini pulppusi ja kaikki oli hyvin. Noh, sitten pieni väsymyksestä johtuva virhe vartin kohdalla ja kaveri pääsi jo ihan kantaan. Eikä tästä sitten aikaakaan kun ohitus oli selviö ja lopulta sitten hävisin koko setin kymmenellä sekunnilla. Ja olin ajosession jälkeen aikalailla puhki, myönnetään sekin. Siihen sitten saunomista ja muuta mukavaa, olihan upea päivä josta riittää kertomista vielä pitkään.

Leave a Comment