Tervetuloa Jenergialehti.fi sivuille!

Hei ja tervetuloa Juhan adrenaliinipitoisille blogisivuille! Olen siis Juha Lehti ja rakastan kaikkea adrenaliinipitoista urheilua, aivan laidasta laitaan. Ihan addiktiksi minua ei voi sanoa, mutta kyllä, saan kiksejä siitä kun adrenaliini ryöppyää pitkin kehoa. Ihan jokapäiväiseen elämään ei adrenaliinia välttämättä mahdu ainakaan isoja määriä, mutta pienikin pompsaus joka saa sydämen pamppailemaan ja adrenaliinin virtaamaan, otetaan tietenkin vastaan.

Pidän tietenkin todella paljon liikunnasta ja oikeastaan kaikkea mitä siihen liittyy. On kuitenkin totta että adrenaliinia voi saada vereen myös muillakin tavoilla, itselläni esimerkiksi jo urheilun seuraaminen kaikkine lisukkeineen saa sykkeen kohomaan ja mielen liitelemään. Olen kokeillut monia erilaisia urheilulajeja ja harrastan melkein joka päivä jotakin. Ja viikonloppuisin sitten vähän enemmän, mitä muilta kiireiltäni kerkiän. Onneksi harrastusmahdollisuuksia on vaikka mihin ja niiden avulla saa viikkoon sykettä ihan ympäri vuoden.

Perusviikkoon mahtuu monenlaista juttua ja yksi viikko voi pitää sisällään mm. pilatesta, punttisalia, kuntopyörää, juoksulenkkiä, futista ja ehkäpä vaikka alamäkiajoa maastopyörällä. No näistä varmasti eniten adrenaliinia ryöpyttää alamäkiajo, jossa kyse on aina vauhdista ja vaarallisista tilanteista.

Melkein kaikki lajit kokeiltu
Olen kokeillut valtavasti eri lajeja, Base-hyppyä, leijasurffausta, laitesukellusta, vaijeriliukua, vuorikiipeilyä, laskuvarjohyppyä, koskenlaskua ja varjoliitoa. Tässä pieni osa siitä mitä kaikkea on tullut kokeiltua ja haluankin tässä blogissa hieman avata näitä lajeja ja kokemuksiani näistä lajeista.

Paljon on tullut reissattua ympäri maailmaa ja kokemuksia on kertynyt paljon. Nyt kun olen 40-vuotta, olen ehkä hieman rauhoittunut ja olen alkanut etsiä lajeja jotka sopivat ikäiselleni paremmin, mutta periaatteessa ei mihinkään lajiin ole mitenkään liian vanha. Voin lähteä vaikka hyppäämään Benji-hyppyä tai laskuvarjohyppyä, ei ikä ole periaatteessa niihin mikään este.  En ole Base-hyppyä kokeillut kuin alle 10 kertaa, mutta kun laji on Suomessa periaatteessa kielletty.

Jokainen ihminen saa hieman eri asioista niitä kiksejä ja kaikki me haluamme tietenkin tehdä näitä juttuja joista saamme hyvän mielen ja adrenaliinin kohoamaan. On totta että näihin jää positiivisella mielellä koukkuun ja mikä parasta, näitä temppuja voidaan tehdä lähes jokapäiväisessä arjessa. Pieniä juttuja voi toteuttaa ihan vaikka kotona, vaikka arkiset olosuhteet eivät välttämättä saa adrenaliinia ryöppyämään ihan maksimaalisesti. Toki pieni punnerrussessio tai jokin muu vastaava voi saada aikaan sen että verenkierto vilkastuu ja saat ihan uuden rytmin päivään. Itse olen löytänyt paljon mukavia tapoja kesken päivän saada sykkeen nousemaan ja pääsen samalla irti pelkästä paikallaan olosta.