Kalliokiipeilyssä on keskityttävä

Yksi omia suosikkilajejani on ehdottomasti kalliokiipeily. Olen käynyt kiipeilemässä useammallakin vuorella, mutta aina se ei tarvitse olla vuori missä pääsee keskittymään ja käyttämään omaa taitoa hyödyksi. Monessa urheilukeskuksessa on jo nykyään monipuoliset kiipeilyseinät joissa pääsee hiomaan taitojaan ja kokeilemaan myös omia rajojaan. Näitä voikin suositella aloittelijoille hyviksi treenipaikoiksi ja miksei myös ihan mukavana lämmittelypaikkaa ammattilaisille.

Mutta kuten myös urheilussa on sanonta, urheilu on parasta paikan päällä, niin täytyy sanoa että myös kiipeily on parasta paikan päällä. Ja tässä tarkoitan nimenomaan sitä, että urheillaan siellä missä on aidot olosuhteet. Suomestakin löytyy paljon mukavia paikkoja kalliokiipeilyn suorittamiseen ja monelle nämäkin maastot antavat ihan tarpeeksi vahvan ja hyvän perustan näiden harjoitteiden tekemiseen. Elämys on kuitenkin se, kun pääset kiipeilemään ulkomaille ja hyödyntämään kaikkia niitä tietoja ja taitoja joita olet kotimaassa tähän lajiin saanut.

Kalliokiipeilyä ympäri maapalloa

Itse olen saanut mahdollisuuden kalliokiipeillä Suomen ja Euroopan lisäksi myös Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Afrikkaan tulen suuntaamaan seuraavaksi ja tietenkin Nepaliin ja Himalajalle tekee joskus vielä mieli lähteä. Olen kuitenkin vielä melkoinen noviisi näissä puuhissa, mutta hyvällä opastuksella olen tietty saanut käytyä useita kursseja ja päässyt kokemaan sen adrenaliinin myös tässäkin lajissa. Laji ei ole niin vaarallinen miltä se voi näyttää ja oikein toimimalla kaikki sujuu todella hyvin.

Kaikki on kuitenkin mahdollista ja yksi kavereistani loukkaantuikin äskettäin kiipeilyonnettomuudessa todella pahasti. Kyseessä oli kuitenkin välinerikko, joten liialla varovaisuudella ei ollut tämän kanssa tekemistä. Onneksi kaveri on jo toipumaan päin ja luunmurtumista selvitään tällä kertaa muutaman kuukauden tauolla. Miehellä on kuitenkin rautaa kropassa jo todella paljon joten ihan ensimmäinen loukkaantuminen ei ollut kyseessä.

Leave a Comment