Formula 1 – huh mitä meininkiä!

Olen aina ollut formula 1 fani ja olen päässyt seuraamaan myös muutamaa osakilpailua paikan päällä. Ne ovatkin olleet huimia kokemuksia ja näistä olen pitänyt todella paljon. Ensimmäinen kisani paikan päällä oli Unkarin kisa Hungaroringillä ja toinen puolestaan sitten Monacossa kuuluisalla katuradalla.

Viime keväänä matkustimme työpaikan kanssa Barcelonaan ihan työmatkalle neuvottelemaan työasioissa ja tiesin että meille oli järjestetty jotain ohjelmaa välipäivälle. Epäilin tuon olevan jotain espanjalaisuuteen liittyvää ja otin toki omat urheilukengät mukaan. Yllätys olikin melkoinen kun meille ilmoitettiin aamulla että nyt lähdemme moottoriradalle. Olimme kaikki innoissamme, olimmehan puhuneet karting-autoista ja ajamisesta jo pidemmän aikaa. Ja nyt siihen tulisi mahdollisuus. Mutta mitä vielä! Emme päässeetkään ajamaan karting-autoa, vaan meille tarjoutui mahdollisuus kokeilla ihan oikeaa Formula 1 autoa!

Williamsin nopea formula

Kyseessä oli muutaman vuoden vanha Williamsin oikea F1-auto, joka tarjosikin melkoiset kyydit! Kyseessä ei ollut ihan aito F1-auto, vaan kaksipaikkainen F1 –auto, jota ensin ajoi Ferrarin entinen testikuljettaja Marc Gene. Pääsimme Marcin kyytiin kaikki vuorotellen ja voi sitä G-voimien määrää. Ihan uskomaton kokemus. Pääsimme sitten kokeilemaan ajamista niin että Marc oli meidän kyydissä ja kyllä täytyy sanoa että on siinä laji. Marcin ajamaan kierrosaikaan ei ollut mitään mahdollisuuksia, ei sitten millään. Kyllä ammattilaiset ovat ammattilaisia, vaikka on sitä muutama kerta tullut rattia käännettyä ja autoa ajettua. En tiedä montako kierrosta olisi vaadittu että oltaisiin päästy edes 15 sekunnin päähän Genen ajasta. Todella hauska kokemus kuitenkin kaiken kaikkiaan ja voi sitä adrenaliinin määrää!

Tämä oli iloinen yllätys työnantajamme puolesta ja loppupäivä menikin sitten ihan fiilistellessä. No, oikeastaan koko viikko meni siinä ihan puhtaasti tunnelmoidessa ja hehkuttaessa tapahtumaa. Ja vielä tänäkin päivänä tuo tapahtuma saa karvat nousemaan käsivarsille, positiivisella tavalla.

Leave a Comment