Actionia nauhalle

Olen ottanut viimeisen viiden vuoden aikana paljon kuvamateriaalia omista action urheilu toiminnoista ja parhaiten tuo on luonnistunut action –kameroiden avulla. Esimerkiksi maastopyöräilyssä käytän kahta ei kameraa, kyseessä on GoPro Heron kaksi 3+ kameraa. Toisen kiinnitän pyörän runkoon kiinni ja toisen paikka on kypärässä. Jälkikäteen onkin hyvä tarkkailla miten hienosti kaikki on mennyt, tai sitten sitä että mihin siellä reitillä tuli oikein osuttua koska muutamat todella isot lipat on tullut heitettyä kesken reitin. Osumiakin on tullut ja muutamat murtumat ovat muistona siitä että on tullut mentyä lujaa. Tässä vaiheessa tulee koputtaa kuitenkin puuta sillä mitään isompaa vammaa tai sattumusta ei ole ainakaan toistaiseksi tapahtunut eikä tarvitse tapahtuakaan.

Materiaalia riittää

Actionia on siis tullut nauhalle useita tunteja ja näistä materiaaleista olen koostanut useampia videopätkiä joita olen sitten katsellut ja näyttänyt kavereille. Monesti joku on innostunut lajista toden teolla näiden videoiden avulla ja olemmekin sitten piakkoin lähteneet kokeilemaan sitä miltä se laji oikeasti tuntuu. Ja mikäpä sen mukavampaa kuin saada kaveri tutustumaan lajiin jota voi itse harrastaa melkein milloin vain ja missä vain. Kaksinhan se on melkein aina hauskempaa kun on joku jonka kanssa jakaa näitä kokemuksia mainiosta lajista.

Näitä kameroita löytyy moneen lähtöön ja olenkin sanonut että itselläni ei ole suosikkia jota voisin suositella. Nämä kamerat ovat hieman käytön mukaan haalittavissa ja itse olen tykästynyt tietenkin GoPron kameroihin ihan alusta alkaen. Näissä laatu on todella hyvä, tosin tänä päivänä monet kamerat pääsevät jo varsin lähelle ja olen näitä muita myös kokeillut. Mutta suosittelen ehdottomasti näitä käyttämään. Ne ikuistavat monta kertaa ne mainioimmat hetket jotka jäisivät ikuistamatta ilman kameraa.

Leave a Comment