Action Sport esittelyssä kuntoboxing

Olen jo pidemmän aikaa harrastanut myös kuntonyrkkeilyä ja täytyy sanoa että tämä on yksi mukavimmista lajeista joita tiedän. Samalla kun tulee pidettyä yllä itsepuolustustaitoja, voi saada tehokkaan treenin. Kuntonyrkkeily onkin varsin tehokas ja hauska harjoitusmuoto jossa käytetään hyväksi nyrkkeilyn tekniikoita ja erilaisia harjoitteita. Olen huomannut että peruskunto kasvaa tässä todella helposti ja ylimääräiset rasvat suorastaan putoavat pois. Tämä on mainio treenimuoto pyhien jälkeen jos esimerkiksi pääsiäisenä tai jouluna on tullut vedettyä hieman liikaa mässyä tai vaikkapa alkoholia. Voin kertoa että hiki lentää!

Tässä lajissa siis kunto ja itsevarmuus saavat mainion buustin ja antoisa ja palkitseva harjoittelu on ennen kaikkea kivaa. Itselläni on osittainen istumatyö, joten kun lähden sitten salille harrastamaan kuntonyrkkeilyä niin jumiutuneet lihakset saavat todellakin kyytiä. Ja mikä parasta, paino pysyy hallinnassa, samalla erilaiset koordinaatio ja motoriset ominaisuudet ottavat valtavia harppauksia eteenpäin.

Kuntoboxing on hyödyllistä

Toki nyrkkeilyn harjoittelun tarkoituksena on myös oppia lyömään oikein, mutta ne pääpainot tässä ovat ihan muualla. Ja voin kertoa että kunnon treenin jälkeen ne muut murheet ovat todellakin pikkuseikkoja ja osa murheista häipyy mielestä kun oikein vie harjoituksen maksimaaliselle tasolle.

Tuskin mikään muu liikunta vastaa ihan sitä mitä saadaan aikaiseksi kuntonyrkkeilyllä. Nyrkkeilyharjoitteilla kun saadaan aikaan terveyttä vahvistavia vaikutuksia ja hyviä vaikutuksia myös lihaksistolle ja hapenottojärjestelmälle. No toki moni laji antaa samaa vaikutusta, mutta jotenkin tuntuu että henkilökohtaisella tasolla tämän lajin harjoittaminen on kaikkein parasta treeniä tällä saralla.

Alkulämmittely, kehon viritystä, verenkiertoa vilkastuttavaa rotaatioliikehdintää ja ensilämmittelyä kaikille lihaksille. Varjonyrkkeilyä ja energiat liikkeelle. Siitä on hyvä lähteä liikkeelle tunnin tai puolentoista treeneihin. Kyllä voin taata että sykkeet nousevat ja adrenaliini ryöppyää. Kokeilkaa vaikka!

Leave a Comment